Trakya Üniversitesi Osmanlı Medeniyeti Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (OSMER) tarafından düzenlenen “II.Uluslararası Osmanlı İzleri Sempozyumu”, 17-18 Aralık 2021 tarihlerinde "Balkanlar" temasıyla online olarak gerçekleştirilecektir.

Trakya Üniversitesi sizleri Osmanlı medeniyetine ev sahipliği yapmış, jeopolitik ve jeostratejik konumu nedeniyle tarih boyunca önemini koruyan Balkan coğrafyasında Osmanlı İmparatorluğu'nun izlerinin gün yüzüne çıkarılması amacıyla düzenlenen “II. Uluslararası Osmanlı İzleri Sempozyumu” davet etmektedir. Bu sempozyum sayesinde bu izler geçmişten bugüne ve bugünden de geleceğe aktarılacaktır.

Covid-19 Pandemi koşulları nedeniyle online olarak gerçekleştirilecek olan Sempozyumun “Katılım Sertifikaları” katılımcılara PDF formatında e-posta ile gönderilecektir. Çok uluslu bir bilim kurulu oluşturulmuş olup, sempozyum doçentlik, atama ve yükselme kriterlerini karşılamıştır.

Sempozyum sonrası ISBN'li e-kitap olarak hazırlanacak olan dijital baskı, çift kör hakem sistemi ile değerlendirilerek seçilecek olan bildirilerin tam metinleri katılımcılara e-posta ile gönderilecektir.

ÖNEMLİ NOT: Sempozyumdan sonra seçilen bildiriler, Osmanlı Tarihi ve Osmanlı Medeniyeti araştırmalarına katkı sağlayan, özgün araştırmaları içeren, hakemli ve uluslararası bir dergi olan "Osmanlı Medeniyeti Araştırmaları Dergisi" (OSMED) özel sayısında makale olarak yayınlanacaktır. (Makalelerin yayımlanmasında ilgili derginin yayın kurulu tarafından atanacak hakem görüşünün alınması esastır.)

Sempozyum hakkında detaylı bilgi için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz:

https://osmanliizleri.trakya.edu.tr/

Çağrı bildirilerine ve afişlere bu linklerden ulaşılabilir.