İstanbul Teknik Üniversitesi’nde eğitim gören uluslararası öğrencilerin bir araya geldiği “İTÜ International Day” 27 Aralık 2021 Pazartesi günü Rektörümüz Prof. Dr. Sayın İsmail Koyuncu’nun katılımıyla gerçekleşti.

İTÜ Uluslararası İlişkiler Ofisi, Uluslararası Öğrenciler Ofisi ve Uluslararası Öğrenci Kulübü - İTÜ Bees işbirliğiyle ve Pantous Aesthetics’in sponsorluğunda düzenlenen “İTÜ International Day” 27 Aralık 2021 Pazartesi günü Rektörümüz Prof. Dr. Sayın İsmail Koyuncu’nun katılımıyla gerçekleşti.

İTÜ’de eğitim gören öğrencilerimizin kurduğu 18 ülke standıyla birlikte TÖMER ve EELISA stantlarının da yer aldığı “İTÜ International Day” coşkuyla kutlandı. İTÜ’lü uluslararası öğrencilerimiz, ülkelerini temsilen hazırladıkları kültürel ürünler, gösteriler ve muhteşem yemeklerle katılımcılara adeta dünya turu yaşattılar.

 İTÜ, en fazla sayıda yabancı öğrenciye ev sahipliği yapan kurum

Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde yapılan etkinlikte, uluslararası öğrencilerimize hitaben bir konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu; İTÜ’nün, Türkiye’deki en fazla sayıda yabancı öğrenciye ev sahipliği yapan yükseköğretim kurumu olduğunun altını çizdi ve İTÜ’lü olmanın önemine vurgu yaptı.

İTÜ’nün iki buçuk asırlık bir deneyime sahip olduğunu belirten Rektörümüz, özellikle öğrenci ve akademisyen değişimlerini her gün daha da arttırmaya yönelik yoğun bir çaba içinde olduğumuzu ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: “Başarımızı aynı zamanda sürekli olarak yenilenmeye de borçluyuz. Güncel teknolojiyi ve güncel gelişmeleri yakından takip ediyor ve kendimizi her an yeniliyoruz. Son dönemde, bu dinamizmden yola çıkarak odaklandığımız konuların başında ise uluslararasılaşma geliyor.”

Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu’nun konuşmasının ardından Endonezya, Cibuti, Afganistan ve Fas uyruklu öğrencilerimizin sergilediği sahne gösterileri seyircilerimizden tam not aldı.

 

intday 1 intday 3 intday4 intday5

intday 2 intday7 intday8 intday6