Katalonya'daki Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech Üniversitesinde, Avrupa Mühendislik Eğitimi Derneği'nin 50. konferansına ev sahipliği yapmaktan ve düzenlemekten mutluluk duyuyoruz. Ve sizi, Avrupa teknoloji üniversiteleri ittifaklarının açtığı yeni senaryolar olan “Mühendislik eğitiminde yeni bir geleceğe doğru” 2022 SEFI yıllık konferansına katılmaya davet etmekten mutluluk duyuyoruz. Bu yıl 19-22 Eylül 2022 tarihleri arasında Barselona'da gerçekleştirilecek.

“Mühendislik eğitiminde yeni bir geleceğe doğru”

Mühendislik eğitiminde yeni senaryolara doğru hızla ilerliyoruz. Teknoloji sadece eğitimi güçlü bir şekilde etkilemekle kalmıyor, aynı zamanda insan ve sosyal faktörler de üniversiteler için yeni bir geleceği şekillendirmenin temel yollarının merkezinde yer alıyor.

Öğrenim ve öğretimin geleceğini nasıl şekillendirebiliriz?

Öğrenmeyi etkileyen tüm ilgili unsurlarda kapsamlı deneyime sahip olduğumuz için söz sahibi olabiliriz. Eğitim tutkumuzu paylaşıyoruz. Mühendislik eğitimine giden yolda öğretmenlere ve yeni akademisyenlere eşlik etme iradesine sahibiz. Kilit konularda sıkı çalışan tüm SEFI Özel İlgi Gruplarına sahibiz.

Geleceğe yönelik vizyonumuzu ve üniversitelerin ve öğretmenlerin dönüştürücü kapasitesini ortaya çıkaran ve bir araya getiren yeni senaryoları paylaşalım.

Konferansın odak noktası ayrıca Avrupa teknoloji üniversiteleri ittifaklarının mühendislik eğitiminin geleceği için açtığı yeni senaryoları araştırıyor.

UPC ve Eğitim Bilimleri Enstitüsü, öğretim ve eğitimde 50. yılını kutladı. Bu nedenle, bu 50. SEFI yıllık konferansına SEFI ve UPC, herkesi katılmaya davet etmekten memnuniyet duyar.

SEFI 2022'nin Teması

“Mühendislik eğitiminde yeni bir geleceğe doğru”, Avrupa teknoloji üniversiteleri ittifaklarının açtığı yeni senaryolar.

KONFERANS İÇERİĞİ:

  1. Girişimcilik Eğitimi.
  2. Eğitimde Yapay Zeka.
  3. Öğrenci Katılımı. Topluluklar Oluşturma ve Koordinasyon.
  4. Sanayi ve Şirketler irtibatı. Bölgesel Katılım ve İnovasyon.
  5. Mentorluk ve Eğitmenlik.
  6. Mühendislik Eğitimi Araştırmalarını Teşvik Etmek.
  7. Sürdürülebilirlik. Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri.
  8. Mühendislik Eğitiminde Etik. Sosyal ve Hizmet Öğrenimi, Kalkınma için İşbirliği.
  9. Sanal ve Uzak Laboratuvarlar.
  10. Açık Öğrenme Ortamlarında Gezinme (Moodle ve diğerleri).
  11. Mühendisliğin Kalbinde Matematik.
  12. Fizik ve Mühendislik Eğitimi.
  13. Mimarlık Eğitimi.
  14. Yeni Avrupa Üniversitelerinin Zorlukları (Ortak Programlar, Esnek Eğitim Yolları, Öğrenci Hareketliliği, Metakampüs, Birlikte Öğretim, Öğrencilerle Birlikte Oluşturma, …).
  15. Mühendislik, Cinsiyet ve Çeşitliliğin Çekiciliği.
  16. Müfredat Geliştirme, Mühendislik Becerileri, Hayat Boyu Öğrenme. (Beceriler ve yeterlilikler, işgücü piyasasına geçiş, öz farkındalık, öz yönetim, yaratıcılık ve yenilikçilik, yönetim yeterlilikleri, istihdam edilebilirlik, rekabet edebilirlik, mesleki gelişim, kariyer planlaması, ilkeler ve değerler dahil).

Mühendislik Eğitimi ile ilgili diğer herhangi bir konudaki katkılar da memnuniyetle karşılanmaktadır.

SEFI 2022'de dört farklı teklif türü sunabilirsiniz:

  • Mühendislik eğitimi araştırmaları için standart uygulamaları takip eden orijinal araştırmaları sunan araştırma makalesi. Soyut uzunluk: maks. 250 kelime. Araştırma makalesinin son uzunluğu 6-8 s'dir (referanslar hariç).
  • Mühendislik eğitiminde devam eden projeleri ve tamamlanmış uygulama çalışmalarını sunan konsept belgesi. Soyut uzunluk: maks. 250 kelime. Kavram belgesinin son uzunluğu 6-8 s'dir (referanslar hariç).
  • Kısa makale, bir kavramın veya araştırma makalesinin kısaltılmış hali. Soyut uzunluk: maks. 250 kelime. Kısa makalenin son uzunluğu 3-4 s'dir (referanslar hariç).
  • Çalıştay: sağlam bir teorik temel ve mühendislik eğitimi pratiğine çekici bir çeviri ile ilgi çekici ve etkileşimli bir oturum. Soyut uzunluk: maks. 500 kelime.

Önemli tarihler:

  • Özet gönderimi: 19 Mart 2022
  • Tam metin gönderimi: 19 Nisan 2022
  • Çalıştayların teslimi: 01 Mayıs 2022
  • Kesin kabul bildirimi: 01 Haziran 2022
  • Erken Kayıt: 18 Temmuz 2022
  • Nihai ödev teslimi: 10 Temmuz 2022
  • Konferans Tarihleri: 19-22 Eylül 2022
Daha fazla bilgi için konferansın internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.